Zondag 20. April 2014 eerste paasdag

door / Sonntag, 20 April 2014 / GEPUBLICEERD IN Obertauernnews

Over het algemeen is het zo, dat pasen verbonden is met : lente, narcissen, tulpen paashaas, kippetjes, chocolade. De algemene tendens is: de winter is voorbij en de lente en de zomer naderen met rasse schreden. Een bizar fenomeen doet zich hier in Obertauern voor; gisteren, zaterdag regende het en het was afwisselend droog, echt aprilweer dus.

Een paar nachtbrakers vertelden me dat toen ze om 3 uur vannacht naar huis gingen, na weer een super partynacht in Obertauerns „Gruber Stadl“, het nog droog was. Hedenochtend toen ondergetekende om 7 uur het huis verliet om aan het werk te gaan, regende het en er was een beetje natte sneeuw. Hoe dichter ze Obertauern naderde des te dichter werd de sneeuwval en de wegen waren sneeuwbedekt en best wel glad. In Obertauern aangekomen stelde ik vast dat het zeker 50 cm. gesneeuwd had.

Het was best wel kostelijk om de gezichten van onze hotelgasten te zien toen ze vanochtend voor het ontbijt aan de receptie voorbij gingen. „Waar komt die sneeuw vandaan?“ was de algemene tendens.
In ons hotel zijn de gasten na een uitgebreid paasontbijt een beetje later dan normaal, allemaal de piste op gegaan. De eersten zijn weer terug om ook nog van de wellnessarea te genieten voor het diner van vanavond. En de meestgehoorde superlatieven zijn „ super sneeuw, fantastisch, wow“

Wat is er mooier dan in de verse sneeuw de eerste te zijn die zijn sporen achterlaat in de maagdelijke sneeuw. De weersverwachting voor de komende week ziet er niet schlecht uit, een beetje van alles: sneeuw zon en wolken. Op zaterdag de 26ste is het Gamsleiten Kriterium en we hopen dat de deelnemers en de toeschouwers aan dit schatgraaf festijn een mooie zonnige dag krijgen.
Zo is maar weer eens gebleken dat men hier in Obertauern met alles rekening moet houden. Ook in het voorjaar of zelfs in de zomer.

Prettige Paasdagen
Maya

BOVEN