Iedereen is in voorjaarsstemming, wij hier in Obertauern nog niet

door / Samstag, 12 April 2014 / GEPUBLICEERD IN Obertauernnews
Obertauern 12-04-2014

Op 1750m zeehoogte,ligt nog voldoende fantastische sneeuw om op een originele manier de winter vaarwel te zeggen. Normaal gaan we allemaal in de winter op wintersport (is ook logisch!) en het is meestal bitterkoud, de kerstman en de versieringen zijn ook nog hier en daar aan te treffen. Waarom niet een keer een korte trip in het voorjaar boeken?Het is een heel speciaal gevoel om op een mooie,zonnige dag vroeg op te staan, een ontbijt te genieten waar het aan niets ontbtreekt: een buffet met alles erop en eraan wat een skier nodig heeft om op krachten te blijven. Dan op naar de piste, waar de liften nog volop in bedrijf zijn en naar boven op bv. De Gamsleiten, een van de steilste pistes van Europa!!

Na een skidag in de zon is het natuurlijk hoogste tijd om op het terras van het hotel heerlijk in de zon na te genieten van de inspanningen. Zin in een massage? Of een beetje spierpijn? Na een behandeling van onze masseur zijn de spieren weer fit en misschien is er nog genoeg energie om een paar baantjes in onze pool te trekken. Voor een andere ontspanning zorgen onze sauna´s. Zo zie je maar; voor elk wat wils.

Skiën in Obertauern

Bij het ontbijt hebt u al een keuze gemaakt uit ons 4 gangenmenu voor het avondeten. Voorgerechten naar keuze, evenals het hoofdgerecht. Met de speciaal aan het menu aangepaste wijnaanbeveling wordt ook dit een belevenis. Uiteraard worden de gasten met een voedselallergie of een bepaald dieet niet vergeten en wordt er speciaal voor hun gekookt. Uitgaan in de LatschAlm is natuurlijk een vast onderdeel van de dag en onder het genot van een paar drankjes is het ideaal om de dag nogmaals de revue te laten passeren. Mischien ook nog een dansje wagen? Waarom niet.

Pasen in Obertauern is een speciale gebeurtenis en zeker een bezoek waard. De combinatie van voorjaar en winter is, zeker voor de skifreaks , ideaal. Op 26 april is het jaarlijkse „Gamsleitenkriterium“ In de sneeuw van de Gamsleitenpiste zijn in een afgesloten deel, schatkisten begraven en maximaal 1000 deelnemers kunnen een ticket kopen en gaan graven.(Deelname alleen voor gasten met een geboekte kamer). De hoofdprijs is een BMW met xdrive. De verliezers zijn geen verliezers, want er zijn tal van andere hoogwaardige prijzen die het graven de moeite waard maken. S´Avonds is in de Latschn Alm een optreden van Loona, een nederlandse zangeres die in het duitstalige gebied grote bekendheid geniet. Dit jaar is er ter ere van koningsdag een event georganiseerd om op grootste wijze de koning te eren en het winterseizoen af te sluiten. Oranje overal en vooral party, party, party …

Al met al kan men stellen dat Obertauern in het voorjaar zeker de moeite waard is en ongetwijfeld voor herhaling vatbaar. In ons 4sterrenhotel doen we ons uiterste best om onze gasten een onvergetelijke vakantie te laten genieten.

BOVEN