Het sneeuwzekere skigebiet, hoog gelegen in het Salzburger land met heel veel zon en super Apres Ski.

Obertauern

Obertauern, volgens de aktueelste NEWS enquete, het meest geliefde skigebiet van Oostenrijk, is één van de sneeuwzekerste skigebieden in de Alpen. Op meer dan 1600m zeehoogte biedt deze, ook wel als Snowbowl bekende , streep in de landschap van eind november tot begin mei perfekte omstandigheden voor de wintersportfreaks. Traditionele varianten: als skiën en langlaufen , alsook de meer modernere sporten zoals snowboarden, iceclimbing en sneeuwschoenwandelen, iedereen komt aan z`n trekken. Bovendien bestaat er een uitgebreide keuze aan activiteiten en evenementen, alsook een uitgebreid culinair en apres ski aanbod dat geen enkele wens open laat.

Temidden van de salzburger bergwereld bieden een cabinelift, achttien stoeltjesliften, een stoeltjes/cabine lift combi , zes sleepliften en een vernuftig gemarkeerd pistensysteem, wintersportfans de mogelijkheid om de gehele regio via de perfekt geprepareerde, schilderachtige afdalingen te verkennen. Omdat „de weg naar boven“ tot begin mei open is, is dit unieke sneeuwcircus ideaal voor een lente skitocht. Terwijl de andere skigebieden allang gesloten zijn, is in Obertauern hetzelfde aantal liften geopend als in hartje winter.

Skiurlaub Obertauern  Orange fete Obertauern  Skigebiet Obertauern Salzburg

Bovenstaande foto ‘s > Klik op = Zoom

Lente skiën in de Salzburger bergen

In Obertauern geraak je vanaf je bed zo op de piste. Vanaf elke accomodatie bestaat de mogelijkheid om direct op de 100km aan pistes in te stappen. Deze bieden zowel voor beginners alsook voor gevorderden en cracks de juiste afdalingen. Zelfs terug naar het hotel, is dankzij het uitgekiende pistensysteeem geen probleem. Wat is er mooier dan in een stralende voorjaarzon de piste af te suizen. Tussendoor is het de moeite waard om in een van de 25 bergrestaurants een pause te maken en met een gezonde maaltijd de energiereserves weer aan te vullen.

Ferien in Obertauern  Orange fete Obertauern  Skigebiet Obertauern Salzburg

Bovenstaande foto ‘s > Klik op = Zoom

Voor wie het allemaal een beetje rustiger wil, staan de terrassen van de Latschnalm, de Gruberstadl en de Weltcupschirm bij brug nr. 5 ter beschikking en bieden de mogelijk om van de heerlijke bergpanoramas te genieten. Naast pistes biedt Obertauern een pittige apres ski, moderne comfortable hotels, perfekte wellness of fittness voorzieningen, een opwindend nachtleven en natuurlijk een zorgeloze vakantiestemming. Bovendien zorgen Sportzaken, skischolen, modeboutieken, klederdrachtwinkeltjes, restaurants, bars en banken( om de portomonee weer aan te vullen) en een bakkerij ervoor, dat het u aan niks ontbreekt.

BOVEN