Gamsleitenkriterium Obertauern

Op zaterdag de 26ste april vindt voor de achste keer het „Gamsleitenkriterium“ plaats. Het grootste schatzoekevent van Oostenrijk. De hoofdprijs is een BMW met x drive. Verder zijn er nog vele andere super prijzen. Natuurlijk zit de hoofdprijs niet in de kist; maar een sleutel voor de nieuwe eigenaar. Meer dan 1000, met een schep uitgeruste, deelnemers worden op de Gamsleiten2 ( de inofficiele mijlpaal van oostenrijk) en het hoogste punt van de Super Seven, verwacht.

Gamsleitenkriterium  Gamsleitenkriterium Obertauern  Gamsleitenkriterium Obertauern Salzburg

Het grootste schatzoek evenement van Oostenrijk

In de sneeuw van deze piste die tot de steilste in z`n soort op het europese vasteland behoort, zijn onder toezicht van een notaris en in een omheind gedeelte, totaal 30 schatkisten begraven. Deze bevatten alle interresante prijzen en in 1 daarvan de hoofdprijs. De vinders van de andere 29 schatkisten kunnen zich over andere waardevolle prijzen verheugen. Vanwege de enorme belangstelling voor dit event, en het beperkte aantal deelnemers worden de startnummer de avond ervoor geloot. Tickets voor de deelnmers kunnen uitsluitend in combinatie met een verblijf in Obertauern, Tweng of Untertauern geboekt worden.

Win bijvoorbeeld een gloednieuwe BMW met XDrive

Om überhaupt aan het schatgraven mee te doen , moet allereerst de Gamsleiten 2 bedwongen worden, of met skies of met snowboard. Bij het graaf gedeelte van de piste krijgen de deelnemers een klein schepje uitgereikt waarmee ze aan de slag kunnen. Ander gereedschap is niet toegestaan. Als niemand de schatkist met de hoofdprijs vind, wordt deze onder de deelnemers verloot. Het loont zich dus om aan de officiele opening van de opgegraven kisten deel te nemen, aan het einde van het evenement.

Ondanks het ijverige omgraven van de piste door 1000 deelnemers is de volgende dag de piste weer tip top in orde. Zaterdagavond 26.04.2014 geeft de zangeres Loona een concert Met hits als : Bailando, Vamos a la playa, parapapapapa en vele andere zorgt ze voor feeststemming en een perpekt einde van een perfekte dag.

BOVEN